Een goede toekomst in Nederland

Wasel Masouh

Wasel is ruim 5 jaar geleden met zijn gezin, vrouw en dochters gevlucht uit hun geboorteland Syrië. Hij wil koste wat het kost een goede toekomst opbouwen voor zijn gezin. Als Bouwkundig Tekenaar kon hij door de taalbarrière slecht aan een baan komen in Nederland. Via Werk en Inkomen Lekstroom en destijds Teqoia kreeg hij toch deze kans en is deze toekomst voor zijn gezin mogelijk geworden.

"Een baan als Engineer vinden in Nederland was voor mij erg lastig. Via Werk en Inkomen Lekstroom en destijds Teqoia kreeg ik toch deze kans.”

Wasel Masouh Engineer bij Het Bouw Bureau

Aan de slag bij het bouw bureau

Wasel kwam via Werk en Inkomen Lekstroom en destijds Teqoia aan een proefplaatsing bij Het Bouw Bureau B.V. in Culemborg terecht, een onderdeel van Van Dillen Bouwgroep. Vincent Heesen, eigenaar van Het Bouw Bureau en Paul Hulskes, bedrijfsleider Design & Construct bij Van Dillen Bouwgroep hebben Wasel de kans gegeven om zijn kennis en vaardigheden in te zetten. Nog voordat Wasel de periode van proefplaatsing zou eindigen, besloten Vincent en Paul hem te belonen voor zijn inzet en zette zij zijn dienstverband om naar een detacheringsconstructie. Hierdoor heeft Teqoia hem een arbeidsovereenkomst aan kunnen bieden en de toekomst van Wasel en zijn gezin in Nederland meer kleur gegeven!

Een nieuwe start in een ander land

Wasel: “Een baan als Engineer vinden in Nederland was voor mij erg lastig. Deze functie vereist namelijk een sterke en gespecialiseerde technische taal die veel nieuwkomers zoals ik niet beheersen.” Hij is hard bezig om de Nederlandse taal te leren en zich steeds verder te ontwikkelen in zijn functie als Engineer bij het bedrijf dat hem deze kans heeft gegeven. “Ik ben het meest trots op dat ik voor mezelf een plek heb gevonden bij een prestigieus Engineering bureau als Het Bouw Bureau. Alle medewerkers werken samen en integreren, waardoor er een positieve familiale sfeer hangt, wat een positief effect heeft op de productiviteit van mij en mijn collega’s. Dit heeft mij de kans gegeven om weer een goede toekomst op te bouwen voor mij en mijn gezin”, aldus Wasel.