Kun je jezelf voorstellen?

Tjee, jezelf voorstellen via de mail lijkt makkelijker dan het is, maar we gaan het maar proberen. Mijn naam is Peter van Dijk, veertiger,single, en kom uit het hoge noorden van het land.

Mijn hobby’s zijn: Renault Sport / Formule-1 / Films / Games / Rock concerten /  Rock festivals / Motor rijden. En natuurlijk mijn 5 sportieve Renault Clio RS auto's (waaronder een Clio V6) die ik af en toe uit laat op het circuit van Assen/Meppen en Zandvoort.

Na de Mavo, MTS Werktuigbouwkunde, heb ik nog heel even hogere informatica gestudeerd in Groningen. De exacte vakken en programmeren vond ik leuk, maar je kreeg ook al die saaie vakken er weer bij.😬😀

Dus toen maar besloten om met mijn MTS aan het werk te gaan, en daar heb ik tot op heden nog geen spijt van gehad.

In 2002 kwam ik via een collega in contact met Ger Zwik van Isoper. Via Ger kwam ik bij Jacobs terecht in Assen, waar ik as-built tekenwerk ging uitvoeren voor de NAM.

Vanaf 2002 vloog de tijd voor bij: GSV Schoonebeek / GLT Sappemeer / 1.5 jaar Jacobs Leiden / DSM Emmen / SRT Schoonebeek  / GLT Plus Sappemeer / Worley-Stork-NAM Assen. Dit allemaal via Isoper/Teqoia/Tecforce > Jacobs/Worley.

Welke functie beoefen je uit en bij welke opdrachtgever? En kun je vertellen wat jouw werkzaamheden zijn?

Mij huidige functie kun je het beste omschrijven met één van de volgende benamingen: Piping project Lead / Piping Design Supervisor / 3D Plant coordinator / E3D Senior Piping Designer of Field Engineer.

Op dit moment werk ik op het project: NAM/Stork onder een Worley contract.

Op dit moment ben ik meewerkend Piping lead op een project in Schoonebeek, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het complete Piping ontwerp incl. pipe stress analysis en materiaal bestellingen.

Het ontwerp doen wij volledig in 3D met bijbehorende 3D puntenwolk scans. Ook stuur ik een team in Bangalore India aan, die ons helpen met het design en het leveren van de Piping deliverables. 

Het is soms net een game als je door het 3D design model heen vliegt, dus ik zie mijn werk bijna als mijn hobby.😀😉

Hoe ben je bij Tecforce terecht gekomen?

In 2002 kwam ik via een collega in contact met Ger Zwik van Isoper. Via Ger kwam ik bij Jacobs terecht in Assen, waar ik as-built tekenwerk ging uitvoeren voor de NAM. Ik ben dus gestart via Isoper wat daarna Teqoia en uiteindelijk Tecforce werd.

Meer dan 20 jaar in dienst, wat is je geheim? 😉

Denk dat je het daar al benoemd, ik heb geen geheim. Ben altijd eerlijk/open, en heb niks te verbergen. Daarnaast gemotiveerd en enthousiast je werk doen, waarbij je zo goed mogelijke kwaliteit levert.

Kun je een project noemen waar je trots op bent?

Het plaatsen van een pipespool, d.m.v. een 3-d scan. Binnen 2 uur hebben we hem spanningsvrij kunnen monteren.

Dit allemaal met behulp van een 3-d scan en een goede samenwerking tussen verschillende afdelingen (Engineering, werkvoorbereiding & Execution).