Van stagiair naar werken bij Tecforce.

Hoe ben je bij Tecforce terecht gekomen?

Ik ben op een hele leuke manier benaderd door Sven om Tecforce Hengelo te komen versterken. Voor mij was dit een kans om direct praktijkervaring op te doen en tegelijkertijd mijn stageopdracht uit te voeren. Twee vliegen in een klap!

Hoe was je eerste indruk?

Direct goed. Het voelde als een mooi bedrijf met een gezellige sfeer. Ik zag het direct zitten om ondersteuning te bieden aan recruitment. Wat ik ook waardeerde, ik kreeg een kennismaking met iedereen van de hele vestiging. Waarna ik een gesprek had met Roy, die uiteindelijk mijn stagebegeleider werd. Ik voelde met iedereen direct een goede klik en dat gaf me een gevoel van vertrouwen.
 
Hoewel Roy officieel mijn stagebegeleider was, merkte ik dat de collega's in Hengelo ook zeer betrokken waren. Ik kon bij iedereen op de vestiging terecht met allerlei vraagstukken. Heel fijn om als stagiair met open armen ontvangen te worden en de benodigde ondersteuning te krijgen.

Hoe heb je je stageperiode ervaren?

In het begin was ik nog wat zoekende, omdat de detacheringswereld nieuw voor me was. Omdat mijn collega’s eigenlijk net voelde als vrienden, ging ik makkelijk met ze om, wat me uiteindelijk enorm hielp om het vak te leren. Stap voor stap leerde ik steeds meer, zoals het voeren van intakegesprekken. Wat ik ook waardeerde, was de ruimte die ik kreeg om aan stageopdrachten te werken, dit is niet bij ieder bedrijf zoals hier. Daar kreeg ik gelukkig voldoende tijd voor. Ik ben zeer tevreden over mijn stage en heb deze afgerond met een 8!

Hoe heb je besloten dat je voor Tecforce wilde werken?

Het was een soepele overgang van stagiair naar junior accountmanager. Een oud-collega vertrok, waardoor er ruimte was voor iemand nieuws. Door personeelstekort moest ik invallen, en dat gaf me de kans om de smaak te pakken te krijgen van de werkzaamheden. Na verloop van tijd heb ik veel geleerd door steeds meer dingen zelfstandig te doen: zoals het voeren van intakes, het schrijven van vacatures, het uitvoeren van administratieve taken, eigen mensen vinden en aanbieden etc.

Hoe ervaar je nu je functie bij Tecforce?

Mijn functie is een mix van recruiter en accountmanager. Ik werk nu twee dagen per week in combinatie met mijn studie en dat is heel goed te combineren.

Welke vaardigheden heb je bij je stage geleerd die je nu verder gebruikt?

Ik heb tijdens mijn stageperiode verschillende vaardigheden ontwikkeld die ik nu in mijn huidige functie toepas, zoals communicatie, werken volgens planning, sociale vaardigheden en het voeren van koude acquisitiegesprekken.