De zoektocht als kennismigrant naar de ideale baan

Enrique Campa

5 jaar geleden kwam Enrique Campa uit Mexico naar Nederland om de Master Energy en Environmental Sciences te volgen. Lees hier zijn verhaal hoe hij als kennismigrant aan zijn ideale baan is gekomen!

"Gelukkig kwam ik Arno tegen. Ik legde hem de situatie uit, hij geloofde direct in mij en ging er meteen mee aan de slag."

Enrique Campa Environmental Engineer bij Petrodec

Een hobbelige start

Tijdens de lockdown ging Enrique op zoek naar een baan met behulp van zijn Zoekjaar visum. Met dit visum kreeg hij 1 jaar de tijd om een baan te vinden in Nederland. Ondanks de lockdown, lukte het hem toch om een baan te vinden bij een leverancier van zonnepanelen. Na 1 jaar liep zijn contract af en begon zijn zoektocht opnieuw. “Doordat de IND erg onduidelijk is over bepaalde regels rondom kennismigranten, werd ik nergens aangenomen. Geen enkel bedrijf durfde het aan om met mij in zee te gaan.” vertelt Enrique. “De IND geeft nergens duidelijk aan dat je met dezelfde criteria aan een baan kunt komen, ookal heb je een Zoekjaar visum en ben je het eerste jaar gepasseerd.” vervolgt hij.

In contact gekomen met Teqoia

Na ruim een jaar kwam Enrique in contact met Arno van (destijds) Teqoia. Enrique: “Gelukkig kwam ik Arno tegen. Ik legde hem de situatie uit, hij geloofde direct in mij en ging er meteen mee aan de slag.” Dankzij het doorzettingsvermogen van Enrique en het vertrouwen van Arno kon Enrique na twee weken aan de slag bij Petrodec als Environmental Engineer. “Arno heeft mij echt geholpen om de ideale baan te vinden die bij mij past”, aldus Enrique.