Teqoia krijgt nieuwe naam

Vanaf begin maart gaat Teqoia verder onder de naam Tecforce. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt, is deze high skill force met de beste technisch professionals beschikbaar. Tecforce is het label van de TecqGroep dat zorgt voor de beste technisch engineers binnen bedrijfsleven en overheid. Tecforce verenigt de leaders in technology van deze tijd.
 
De professionals van Tecforce bewegen zich nu nog op de markt onder de vlag van Teqoia. Vanaf 8 maart verandert dat. Met de nieuwe naam, komt ook de ware kracht van deze professionals beter naar voren. Johan Rensing, CEO van moederbedrijf TecqGroep, vertelt: “We geven Teqoia opnieuw vorm. Daar past een nieuwe naam bij. We richten ons vanaf nu nóg meer op de kandidaat. Of nou ja, collega eigenlijk. We willen een goede werkgever zijn en gaan voor langdurige dienstverbanden. Dat betekent dat ontwikkeling van je skills hier als professional heel belangrijk is. Net als natuurlijk het werkplezier.” 

Community

Nu het label Teqoia verdwijnt en als Tecforce verdergaat, creëren we ook een grotere onderlinge verbondenheid voor medewerkers. “Er is een community in opbouw. Het groepsgevoel ontbrak zo nu en dan, terwijl collega’s juist op zoek zijn naar onderling contact. Bovendien willen ze echt onderdeel zijn van ons merk. Die wens gaan we nu verder uitbouwen.”

One-stop-shop

Daar hoort een nauwere samenwerking met zusterlabel Maintec ook bij. Sander Sierdsma, manager operations bij Tecforce, vertelt dat beide labels samen een soort one-stop-shop worden. “Zowel medewerkers als bedrijven kunnen nu bij één gezicht terecht voor al hun vraagstukken. Bij Maintec leiden we zelf techneuten op en we geven hen de mooiste opdrachten en beste werkbeleving. Wil iemand verder doorgroeien of zoekt een bedrijf een ander niveau? Dan is Tecforce het aangewezen label. Hier barst het van de engineers en professionals die graag aan het werk gaan in de bouw, civiele branche, installatietechniek of petrochemie. 

Ambassadeurs

Concreet betekent de naamswijziging van Teqoia naar Tecforce dat het vooruitstrevende karakter meer naar voren zal komen. Sierdsma: “We zijn echt koplopers in technologie en dat mag best wat meer gezegd worden. Energie, kracht en verbondenheid zijn belangrijk binnen Tecforce. Het is de bedoeling dat het merk steeds verder zal groeien. Over 3 jaar willen we gegroeid zijn naar 500 collega’s. Die zullen zich echt ambassadeur van Tecforce voelen. Het zijn collega’s met wie we een lange arbeidsrelatie op willen bouwen.”

Hoofdkantoor

Vanaf 8 maart heeft Tecforce een compleet vernieuwde website. Daarnaast krijgt het label een hoofdkwartier in Barendrecht. Dit hoofdkantoor is het thuishonk voor alle medewerkers die verspreid over het land ook toegang hebben tot enkele hubs. Op de vrij toegankelijke flexplekken op het hoofdkantoor kunnen medewerkers elkaar tijdens het werk ontmoeten. Na het werk kan iedereen samen ontspannen in de bar. “Zoals gezegd, we worden een force”, zegt Sander. “Een sterk front met een eigen identiteit en grote onderlinge verbondenheid. Een bedrijf waar je als techneut echt bij wilt horen.”

Over Tecforce

Het in 2018 opgerichte Teqoia gaat verder onder de naam Tecforce. Dit label maakt onderdeel uit van TecqGroep. Hieronder valt ook het label Maintec. Gezamenlijk werken er zo’n 800 technisch professionals via deze labels door het hele land. Zij werken in opdracht van gemeenten, overheid en bedrijfsleven. Het hoofdkantoor van Tecforce bevindt zich in Barendrecht. 

Links: Sander Sierdsma - Manager Operations Tecforce | Rechts: Johan Rensing - CEO TecqGroep