TecqGroep neemt Redwave over en verwelkomt Redwave aandeelhouders in de groep

TecqGroep, moederbedrijf van Maintec en Tecforce, heeft Redwave overgenomen, de grootste technische detacheerder op de Nederlandse Noordzee. Door deze overname ontstaat een krachtige combinatie van onshore en offshore technische uitzend- en detacheringsdiensten, opleidingen en dienstverlening. De nieuwe directie van TecqGroep wordt geleid door Mark Lander, Johan Rensing, en Rob Laan.

TecqGroep, het moederbedrijf van de gerenommeerde technische uitzendmerken Maintec en Tecforce, kondigt met trots de overname aan van Redwave, de grootste technische detacheerder op de Nederlandse Noordzee. In navolging van deze overname hebben de aandeelhouders van Redwave zich aangesloten bij TecqGroep, waardoor de gezamenlijke kennis en expertise van beide bedrijven behouden blijft.

De nieuwe directie van TecqGroep zal bestaan uit Mark Lander, die als CEO van Redwave en de gehele groep zal optreden, Johan Rensing, CEO van Maintec en Tecforce, en Rob Laan, die de rol van CFO binnen de groep zal vervullen.

Redwave staat bekend om haar toonaangevende positie in de offshore sector, waar zij niet alleen technische professionals detacheert, maar ook uitgebreide diensten levert op het gebied van medische ondersteuning en het onderhoud van offshore platformen. Daarnaast is Redwave een belangrijke speler in de Rotterdamse Haven, waar zij Terminal Operator diensten aanbiedt. In totaal werken er bijna 300 uitzendkrachten en gedetacheerden via Redwave.

TecqGroep, met haar merken Maintec en Tecforce, is een gevestigde naam binnen de technische uitzendbranche onshore. Met een personeelsbestand van 500 uitzendkrachten en gedetacheerden is TecqGroep actief in vrijwel alle regio's van Nederland. Maintec onderscheidt zich bovendien door haar sterke focus op het opleiden en omscholen van technisch personeel, met onder andere het Leerbedrijf (Beroepsbegeleidende Leerweg) en de Maintec Vakscholen voor fiets- en autotechniek.

De overname van Redwave door TecqGroep creëert een krachtige combinatie van diensten op het gebied van technische uitzend- en detacheringsdiensten, opleidingen en dienstverlening, zowel onshore als offshore. Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat klanten in heel Nederland kunnen blijven rekenen op de hoogwaardige dienstverlening die ze gewend zijn, met een uitgebreid aanbod aan nieuwe mogelijkheden.

In de komende maanden zal de directie verder invulling geven aan de synergie tussen de bedrijven en de beste manier om deze samenwerking te optimaliseren. TecqGroep ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet en kijkt uit naar een voortzetting van de vruchtbare samenwerking met haar relaties.