Rebranding- behind the scenes

Vanaf begin maart gaat Teqoia verder onder de naam Tecforce. Maar waarom is deze keuze eigenlijk gemaakt en wat is daar eigenlijk allemaal aan vooraf gegaan?  

Rebranding

Er komt best veel bij kijken bij een rebranding proces: een nieuwe naam verzinnen, alles omzetten bij de KVK, op alle panden de gevelletters aanpassen, een nieuwe website uitrollen, foto’s maken voor de nieuwe website, nieuw drukwerk ontwikkelen en ga zo maar door. 

Het ‘’wij gevoel’’

Wij willen interne- en externe collega’s meer gaan zien als één. Als je werkt voor Tecforce, ben je dus gewoon onze collega en niet een ‘’externe’’. Vandaar dat we ook het woord Force op hebben genomen in de nieuwe naam. Want wat we doen, doen we samen. Om dit gevoel extra lading te geven hebben wij de foto’s die op onze nieuwe website te zien zijn, gemaakt met zowel interne- als externe collega’s. Onze in- en externe collega’s stralen dus samen op onze nieuwe website. 

Nu het label Teqoia verdwijnt en als Tecforce verdergaat, creëren we dus een grotere onderlinge verbondenheid voor medewerkers. Er is een community in opbouw. Het groepsgevoel ontbrak zo nu en dan, terwijl collega’s juist op zoek zijn naar onderling contact. Bovendien willen ze echt onderdeel zijn van ons merk. Die wens kunnen we nu verder uitbouwen. 

Wat staat er nog te doen?

Wat ons nu nog te doen staat, is het versterken van ons nieuwe ‘’employer brand’, want niemand kent Tecforce nu nog. Dit gaan we doen door zichtbaar te zijn in de regio’s waarin we actief zijn d.m.v. digitale billboards, maar ook door persberichten uit te sturen, stakeholders te informeren en online te adverteren. 

Reacties van collega’s op onze rebranding:

‘’De nieuwe naam dekt veel beter de lading dan de oude, want wat betekende Teqoia eigenlijk? Tecforce straalt duidelijk het wij gevoel uit, en Tec is natuurlijk waar onze experts goed in zijn.‘’ 

‘’We kijken er naar uit om elkaar te ontmoeten in de nieuwe bar op het hoofdkantoor van Tecforce in Barendrecht om zo het groepsgevoel verder te versterken’’.